Home > Internet, My Experience > Hati-hati Banned Blog WordPress.com

Hati-hati Banned Blog WordPress.com

Sebenarnya ini adalah pengalaman pribadi saya, beberapa waktu yang lalu blog saya ini terkena banned sementara dari WordPress. Entah apa alasannya, tapi yang jelas saya tidak dapat melakukan editing, add, bahkan hapus link/tautan.

Ada pesan di bagian atas dashboard yang isinya “We have a concern about some of the content on your blog. Please click here to contact us as soon as possible to resolve the issue and re-enable posting.”, langsung saja saya klik link tersebut dan mengajukan pengaduan, tapi setelah saya off beberapa jam, menjadi lebih parah. Saat itu saya juga tidak bisa mengedit, menambah bahkan menghapus post.

Lagi-lagi saya klik link pengaduan dari pesan yang isinya sama seperti yang di atas, dan melaporkan apa yang terjadi.

Sambil menunggu hasil, saya Googling dengan memasukan pesan dari WordPress sebagai keywordnya, hasil yang saya baca cukup mengejutkan, banyak teman-teman bloger yang sudah bertahun-tahun ngeblog pakai WordPress ada juga yang terkena bann.

Sebabnya antara lain :
1. pasang link afiliasi yang gak jelas asal usulnya.
2. pasang link afiliasi PTC.
3. dll.

Langsung saja saya kembali ke dashboard blog saya lalu mencoba masuk ke widget untuk menghapus link-link gak jelas yang saya pasang sebelumnya. Untungnya masih bisa menghapus Widget tersebut, dan beberapa waktu kemudian, pesan error dari WordPress pun hilang entah kemana, jadi saya bisa menuliskan pengalaman ini.

Bagi kawan-kawan yang menggunakan blog dari wordpress.com, ada baiknya membaca term of service dari wordpress.com, agar tidak salah langkah dan terkena banned.

——————————————————————————————————–
Update – Email balasan dari Mark

Hi,
Could the links to http://www.bl4ckc0de.com and any other affiliate links be removed please?
We no longer allow those.
Thanks.

http://wordpress.com/types-of-blogs/
And here are some examples of blogs that are banned from WordPress.com (all of these fall under the general heading of “spam blogs”, or splogs, and we will be deleted as soon as we find them or they get reported):

Affiliate marketing blogs: Blogs with the primary purpose of driving traffic to affiliate programs and get-rich-quick schemes (‘Make six figures from home!!’, ’20 easy steps to top profits!!’ , etc). This includes multi-level marketing (MLM) blogs and pyramid schemes.

http://wordpress.com/tos/
# the Content is not spam, and does not contain unethical or unwanted commercial content designed to drive traffic to third party sites or boost the search engine rankings of third party sites

Mark
——————————————————————————————————–
Padahal aku gak pernah ngerasa pasang link bl4ckc0de. Kalau link afiliasi gajebo sih emang. Tapi sudahlah, yang penting sekarang sudah normal kembali.🙂

**********************************
Yang wajib dibaca (langsung klik)
My Another Blog (please visit)
**********************************

  1. June 15, 2010 at 8:42 am

    thanks for sharing

  2. June 15, 2010 at 8:44 am

    hahahaha, nice try brother.. sabar-sabar. jadi yg ptc dan sbagaina dah dihapuskah??

    • abid912
      June 16, 2010 at 10:24 am

      whehehe..
      dah gw apus bro,..
      daripada kena’ banned permanen..😛

  3. June 15, 2010 at 9:00 am

    makasih banyak mas atas infonya….

    salam kenal…

    • abid912
      June 16, 2010 at 10:27 am

      thanks sudah berkunjung,..
      salam kenal kembali,..

  4. jundullah
    June 17, 2010 at 1:21 pm

    Assalamu’alaykum… kayanya mesti di coba nih, habis blog ana yg pertama http://zanbhi.wordpress.com dah ngga bisa dibuka..!!! Thank’s Bro atas infonya…!!!🙂

    • abid912
      June 17, 2010 at 2:25 pm

      ‘Alaikumsalam wr.wb,..
      terima kasih atas kunjungannya, kakak..
      semoga tulisannya membantu,..

  5. June 28, 2010 at 3:25 am

    The above information is of Great Value, i think a lot of hard work had been done, i appreciate it, keep it up!

    • abid912
      June 28, 2010 at 8:54 am

      thanks for visited,..
      glad if this post is usefull,..🙂

  6. August 7, 2010 at 7:01 am

    Male enhancement pills reviews that realy works to enhance you sexual health and improve sed drive and stamina. read review at http://www.male-sexual.com

  7. September 2, 2010 at 10:23 am

    Great!! Your article contains informative information
    BASIC DOG TRAINING
    HOW DOGS THINK
    HOW TO TRAIN YOUR DOG TO COME

  8. September 9, 2010 at 1:02 am

    For the help please use http://www.google.com

    • abid912
      September 9, 2010 at 5:29 am

      thanks brother appepayment, but my problem is solved.,😀

  9. September 15, 2010 at 6:16 pm

    thanks, nice share dude
    accutane roaccutane 20mg
    There are various other solutions which are more comprehensive and also come without side effects

  10. February 6, 2011 at 2:12 pm

    sekarang saya juga lagi di banned…. muncul pesan yang sama dari dasbor, saya udah kirim pesan ke wp,, tapi saya ngak tau apa yg melanggar, sidebar, udah lama gak di utak-atik, mungkin artikel yang baru saya terbitin penyebabnya, mau saya hapus gak bisa,, gimana dong,,, berapa lama ya seperti ini??

  11. apikkondang
    March 23, 2011 at 2:33 pm

    mas tolongin aku juga sama persis tuh kaya mas
    jadi cara benerinnya gimana mas?

  12. February 21, 2013 at 10:09 am

    For latest news you have to pay a visit world wide web and on
    internet I found this website as a finest site for hottest updates.

  13. May 15, 2013 at 8:20 am

    Everyone loves what you guys tend to be up too. This type
    of clever work and coverage! Keep up the excellent works
    guys I’ve added you guys to blogroll.

  1. June 17, 2010 at 9:40 am
  2. July 7, 2010 at 1:43 pm
  3. July 13, 2010 at 3:12 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: